Hastanemiz kardiyoloji polikliniğinde deneyimli uzman hekimimizl kontrolünde modern teknoloji yöntemleri ile kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavileri yapılmakta, gerektiğinde yataklı serviste takip ve tedavi hizmeti sunulmaktadır.
Hastanemiz kardiyoloji kliniğinde;
Bölüm bünyesinde yapılan tetkikler;
Elektrokardiyografi (EKG). Kardiyolojik muayenenin ayrılmaz bir parçası olan EKG, hastalarımızın kol, bacaklarına ve göğüs kafeslerine yerleştirilen elektrodlar ile kalbin elektriksel iletiminin ölçülmesi esasına dayanarak kalbin ileti sistemi, ritm bozuklukları, koroner kalp hastalıkları hakkında bilgi veren bir yöntemdir.
Ekokardiyografi. Transtorasik Ekokardiyografi; Hastanın yatağa sola dönmüş veya düz olarak yatırıldıktan ve görüntü kalitesini artırmak için bir jel sürüldükten sonra, ses dalgalarını yansıtan küçük bir cihazın göğüs kafesi üzerine bastırılması esası ile değişik kesitlerden kalbin tomografik görüntüleri alınır. Ekokardiyografi kalp kası fonksiyonunun durumu, kalp kapakları ve kapaklara ait sorunlar, doğuştan gelen kalp delikleri ile kalbi çevreleyen kalp zarını değerlendirmeye yarayan tetkiklerden birisidir.
Stress Ekokardiyografi. Kalp yetmezliği olan hastalarda kalbin kasılma gücü ve yeterliliği konusunda ses dalgalarının transtorasik ekokardiyografidekine benzer bir şekilde uygulanması şeklidir. İlaçlı olarak veya koşu testinin hemen sonrasında yapılabilmektedir. Can yakmayan bu tetkikte kalbin stress altındaki yanıtını görmek için kalbin kasılabilirliğini artıran çeşitli ilaçlar yaklaşık yarım saatlik süre içinde giderek artan dozlarda uygulanarak kalbe ait kayıtlar alınmaktadır ve aynı zamanda EKG kayıtları ile de bu ölçümler desteklenmektedir.
Holter. Kalp ile ilgili ileti sistemi bozukluklarında; çarpıntı yakınması ile hastaneye başvuran bireylerde göğüs kafesine yapıştırılan elektrodlar aracılığı ile 24 saat yada daha uzun süre ile hastanın elektriksel kaydının hastanın belinde taşıdığı küçük bir elektronik cihaza kaydedilmesidir. Sonucun elektronik ortamda analizi ile ileti sistemi bozukluklarında ayırıcı tanıya yardımcı olmaktadır.Kalp ritm ve ileti bozukluklarının saptanması, ritm bozukluğuna yönelik tedavi başarısının değerlendirilmesi, baygınlık yakınmasının kalbin elektriksel aktivitesindeki aksamaya bağlı olup olmadığının araştırılması ve sessiz koroner arter hastalığının incelenmesi amacıyla yapılmaktadır.
Ambulatuvar Kan Basıncı. Kan basıncı ölçümlerinde hastanede bulunmaya bağlı beyaz önlük etkisi olarak tanımlanan ani kan basıncı artışlarının yanıltıcı olmasını ve kan basıncı tedavisinin yeterliliğini ölçmek için otomatik olarak hastanın müdahalesini gerektirmeyen gündüz ortalama yarım saatte bir geceleri ise saat başı kan basıncı ölçümü yapılması esasına dayanmaktadır. Diğer adı da “tansiyon holteri”dir. Sonuç elektronik ortamda analiz edilerek rapor edilmekte ve kan basıncı dengesi yada dengesizliği anlaşılmaktadır.
Efor Testi. Başlıca kalp damarları ile ilgili darlık şüphesi olan, kalp yetmezliğinde efor kapasitesi tayini için kullanılmaktadır. Hastaların; koşu bandı üstünde temponun kademeli arttırılması temelinde doktor ve yardımcı sağlık personeli gözetiminde elektrokardiyografik kayıtlarının alındığı bir tetkiktir.Bu esnada EKG sürekli izlenmekte ve belirli aralıklarla arter basıncı ölçülmektedir.
Efor testi; koroner arter hastalığı tanısı koymak, tanı konmuş hastalarda ilaç etkisini ve efor kapasitesini değerlendirmek, egzersizle ortaya çıkabilecek ritm ve ileti bozukluklarını araştırmak amacıyla yapılmaktadır.
Hastanemiz Kardiyoloji polikliniği hafta içi her gün 08:00-17.00 ve cumartesi günü 08.00-14.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.
Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Mah. 7520 Sokak No:1 MERKEZ / OSMANİYE
Telefon: 0(328) 813 50 10
Telefon : 0 (328) 812 50 10
Fax: +90(328) 812 45 81
E-Posta: [email protected]